nedjelja, 11. rujna 2016.

Činjenice o vezi gaming-a

Činjenice o vezi gaming-a


1.59 odsto od Amerikanaca igraju video igre.

2.Potrošači su potrošili 21.53$ milijarde dolara na video igre, hardware i gaming set-ovi u 2013.

3.Kupovine digitalnog sadržaja, uključujući igre, dodaci sadržaja, mobilne aplikacije, pretplate,i igre na društvenim mrežama, čini 53 odsto od prodaje igre u 2013. godini.

4.Prosečni igrač igrica je 31-u godinu star i igrao je igrice 14-ak godina.

5.Prosečne godine kupača igrica je 35 godina.

6.48 odsto od svih igrača igrica je žensko, što skoro čini pola gejmera žene.

7.51 odsto Američkih vlasnika kuća imaju u kući gaming konzolu,i najverovatnije imaju oko 2 konzole.

8.44 odsto gejmera igraju svoje igrice na svojim smartphone-ima(pametni telefoni), i 33 odsto igraju igrice na svojim bežičnim uređajima.

9.Roditelji su prisutni i dozvoljavaju kupovinu igrica ili rentanja 91 odsto većinu vremena.

10.Industrije video igara su cjenene 70 milijardi dolara celom delu sveta.

11.Najveća i najviše zarađena igrica svih vremena je World of Warcraft donošenjem 10 milijardi dolara u celom njihovom životu.

12.Da li ste se bilo kad čudili šta se dogodilo sa Leon Kennedy-ovom kul jaknom u Resident Evil 4?Ne primetno je nestala posle scene u selu.Naime,na PS2 verziji,idite sa Ada i uradite side-quest i jedan od Ganado seljaka će je nosati.

13.Boss karakter zvani Binbag je uklonjen iz Rockstar-ove Manhunt igrice u ranom razvoju te igrice.Bio je psihopata okomotan u crnoj vreći.

14.Rockstar je također uklonio jednog karaktera iz Grand Theft Auto 3,unatoč tome ovog puta su rekli da je asociralo na teroristički napad koji se dogodio Septembra 11-og.Zvao se Darkel, beskućnik koji je htio da razneseš zgrade sa eksplozivom.

15.U Fallout 2, ima tajnovita soba u Junktown-u, u kafiću Broken Dreams(Slomljenih snova), gde možeš pronaći psećije meso.

16.Ime Kratos, kao što u igrici God of War's ljutiti heroj - je uzeto iz Grčke reči "cratos",što znači moć ili snaga.

17.Samo ljudsko biće je u mogućnosti da pritisne tipku na kontroleru svom 16 puta po sekundi.Ovaj rekord je označio Toshuyuki Takahashi, japanski gamer.

18.Ako si koristio čit u igrici Sega 32x verziji Doom-a, nakon što završiš igru odvest će te u lažni/fake DOS prompt.Ne možeš izaći odatle, i jedini naćin da izađeš jeste da resetuješ svoju konzolu.Ako nisi koristio čit, dobit ćeš gratis cutscene.

19.Duke Nukem 3D je bila prva igrica koja je ubacila real-time audio efekata u svoje zvukove.Ako odeđ podvodu, kalkulisano će biti tako da aplicira na zvuk kao naprimjer, zvuk pucnja pod vodom će da bude dubok,smufljan i grčav.

20.Ako, čudnovatnim razlogom, i dalje imate save game od Madden NFL 06 na vašoj memoriskoj kartici, specijalna Madden kombi će vam se otključati na paljenju Burnout Revenge na Playstation 2.

21.U Njemačkoj, kopije Medal of Honor:Frontline morale su se isprintati jer su imali znak "Swastika" na pozadini.Programeri su morali se vratiti natrag u igru i povaditi sve Naci zastave i ostale parafernalije.

Nema komentara:

Objavi komentar