RAZNI RECEPTI ZA RAZNA JELA
POHOVANI TELEĆI KOTLETI
Sastojci:
500 grama telećih kotleta
2 jaja
4 žlice
4 žlice brasna
sol
PRIPREMA:
Pripremljene komade mesa dobro istuci,posoliti,umočiti u razmućena jaja,uvaljati ubrašno,opet umočiti u jaja,pa zatim u mrvice.U tavu nasuti više ulja tako,da kad odrezak od kotleta stavite,ulje pokrije kotlete.Ulje treba da bude dobro zagrijano.Kad dobro po rumene kotleti izvaditi i staviti u tanjir.Uz prilog najbolje je sos od gljiva,te preliti kotlete tim sosom.Uz ovo jelo mogu se koristiti sve vrste salata.
POHOVANI VRGANJ SA SIROM
Sastojci:
400 grama vrganja svježeg
2 jaja
3 žlice brašna
3 žlice mrvica
100 grama naribanog sira trapista
2 dl slatkog vrhnja
ulje
sol
biber
Priprema:
Vrganje dobro oprati i očistiti.Narezati po dužini,na malo deblje komade te ih posoliti i pobiberiti.Take pripremljenje uvaljati u razmućena jaja pa uvaljati u brašno,te ih opet uvaljati u jaja pa uvaljati u mrvice.Kad je ulje dobro ugijano stavljati komade vrganja u vrelo ulje,te kad porumene sa obadvije strane vaditi ih i servirati u tanjir.Politi ih slatkim vrhnjem te posuti naribanim sirom.
PRŽENI OSLIĆ
Sastojci:
500 grama zamrznutnog oslića
limunov sok
2 dl kiselog vrhnja
4 žlice brašna
vegeta
biber
maslac
sol
Priprema:
Odmrznute filete politi limunovim sokom,posoliti i pobiberiti,te sve dobro izmješati.Uvaljati ih u brašno pa staviti u vrelo ulje dok ne porumene sa obe strane.Przene filete povaditi te ih staviti u oval i držati na toplom mjestu.Masnoća u kojoj se pržila riba dodati 2 žlice maslaca.Kad se to sve dobro ugrije dodati kiselo vrhnje i vegetu čekati dok ne prokuha.Prokuhanu smjesu lagano prelijevati po isprženim filetima.Može se koristit kao prilog sos od gljiva.
PRŽENI ŠARAN U RENLI
Sastojci:
šaran težine 1 kg
6 dg lista od zelenog peršuna i celera
mljevena crvena paprika
biber
sol
vegeta
2 češanja češnjaka bjelog
sok od limuna
PRIPREMA:
Pripremljenog i opranog šarana posoliti,posuti ga crvenom mljevenom paprikom,pobiberiti,politi sokom od limuna te sve dobro izmješati na vanjskoj strani šarana.Unutrašnji dio šarana staviti zeleno lišče od peršuna i celera,po vegetiti,staviti češnjake i zatvoriti šarana.Takvog pripremljenog stavljamu u tepsiju sa poklopcem i pečemo u dobro zagrijanoj renli.Pečemo ga 40 minuta na temperaturi 300 stepeni.Kao prilog koristiti Rusku salatu od krompira.
SARMA KUKURUZNA S VRHNJEM
Sastojci:
14 večih listova kiselog kupusa
25 dag kukuruznog brašna
1/2 l gustog kiselog vrhnja
2 dl jogurta
ulje
maslac
sol
Priprema:
Kukuruzno brašno treba sjediniti s jogurtom,žlicom maslaca i soli.Smjesa nesmije biti ni tvrda ni meka.Stavljati smjesu na listove kiselog kupusa te fino umotati u sarmice.Poredati ih u odgovarajuču tepsiju te ih prelivati posoljenim maslacem i malom količinom vode.Tako se peći na srednjoj temparaturi oko pola sata.Kad je sarma pećena priliti je sa kiselim vrhnjem i konzumirati je treba vruču.Ovako isto može se pripremati sarma sa mljevenim mesom.Svi sastojci su isti osim što umjesto kukuruznog brašna koristi se 1/2 kg mljevenog mesa.Priprema ista samo što je sarmu sa mljevenim mesom potrebno peći 50 minuta.
Ako vam je potrebna profesionalna pomoć za oporavak ukradene kriptovalute ili ako je poslana na pogrešnu adresu novčanika, daljinski hakirajte telefon supružnika, za pomoć kontaktirajte easybinarysolutions@gmail.com.
OdgovoriIzbriši